Vladika Kirilo

Vladika Kirilo

Vladika Kirilo sa sveštenstvom služio Bdenije uoči praznika Svetog Vasilija, hiljade vjernika u ostroškoj svetinji

Ime: 12.05. 2018 VLADIKA KIRILO BDENIJE OSTROG; Opis: Vladika Kirilo sa sveštenstvom služio Bdenije uoči praznika Svetog Vasilija Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo novoizabrani Episkop buenosajreski i centralno-južnoamerički G. Kirilo sa brojnim sveštenstvom i sveštenomonaštvom služio je svečano praznično Bdenije u petak 11.maja, uoči praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotovrca na platou ispred Gornjeg ostroškog manastira u prisustvu više hiljada vjernika koji su iz raznih krajeva svijeta došli na poklonjenje Svetitelju.

Neprekidna kolona poklonika je priticala Kivotu sa moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a u ostrošku svetinju tokom dana pristizale su grupe hodočasnika koji su iz raznih krajeva Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske krenuli pješke, a tako će biti tokom cijele noći i sjutrašnjeg dana.

Na kraju bogosluženja sveštenici su pomazivali vjerni narod, a sabrane je besjedeći poučavao Preosvećeni Vladika Kirilo.

Vladika Kirilo je najavio da će u ponoć pored moštiju Svetog Vasilija biti pročitan Akatist, a da će tokom noći u crkvama ostroškog manastira povodom manastirske slavi biti služene Liturgije.

Centralna Liturgija biće služena na platou ispred Gornjeg manastira na sam praznik, 12. maja u 8 sati, a sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim G. Amfilohijem služiće je više arhijereja sa sveštenstvom i sveštenomonaštvom.