3

Александар Вујовић: Молитва чува крстионицу на Михољској Превлаци

Име: 02.04.2019 Aleksanar Vujovic Prevlaka; Опис: Молитва чува крстионицу на Михољској Превлаци Тип: audio/mpeg

У крстионици посвећеној Светом Петру ловћенском Тајновидцу која се налази у оквиру комплекса светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта у току је прва Света архијерејска литургија коју служи Његово преосвештенство викарни Епископ диоклијски Г. Методије уз саслужење бројног свештенства и молитвено учешће великог броја вјерног народа из цијеле Црне Горе који се сабрао да молитвом одрбрани ову Светињу од рушењаа које је најављено за данас у 9 часова.

Aleksandar VujovicИз манастира Михољска Превлака јавио се уредник нашег катихетског програма теолог Александар Вујовић професор Цетињске богословије.

Светој служби Божијој предходило је бројно окупљање великих полицијских снага око ове светиње већ од 4.35ч. Како јављају вјернци полиција је са угашеним свијетлима са мора покушала да тајно и нечујно опколе Крстионицу у којој се мноштво народа молило и учествовало на служби Божијој.

Свештеник је позвао полицајце да се повуку, пођу кућама и загрле своју дјецу како би били поносни на очеве који нису направили безумље и послушали наређење да руше светињу.