3

Aleksandar Vujović: Molitva čuva krstionicu na Miholjskoj Prevlaci

Ime: 02.04.2019 Aleksanar Vujovic Prevlaka; Opis: Molitva čuva krstionicu na Miholjskoj Prevlaci Tip: audio/mpeg

U krstionici posvećenoj Svetom Petru lovćenskom Tajnovidcu koja se nalazi u okviru kompleksa svetoarhangelskog manastira na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta u toku je prva Sveta arhijerejska liturgija koju služi Njegovo preosveštenstvo vikarni Episkop dioklijski G. Metodije uz sasluženje brojnog sveštenstva i molitveno učešće velikog broja vjernog naroda iz cijele Crne Gore koji se sabrao da molitvom odrbrani ovu Svetinju od rušenjaa koje je najavljeno za danas u 9 časova.

Aleksandar VujovicIz manastira Miholjska Prevlaka javio se urednik našeg katihetskog programa teolog Aleksandar Vujović profesor Cetinjske bogoslovije.

Svetoj službi Božijoj predhodilo je brojno okupljanje velikih policijskih snaga oko ove svetinje već od 4.35č. Kako javljaju vjernci policija je sa ugašenim svijetlima sa mora pokušala da tajno i nečujno opkole Krstionicu u kojoj se mnoštvo naroda molilo i učestvovalo na službi Božijoj.

Sveštenik je pozvao policajce da se povuku, pođu kućama i zagrle svoju djecu kako bi bili ponosni na očeve koji nisu napravili bezumlje i poslušali naređenje da ruše svetinju.