Arno Gujon

Arno Gujon: Francuski humanitarci dočekali Novu godinu sa Srbima iz Velike Hoče

Arno Gujon, francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske NVO “Solidarnost za Kosovo” i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, čestitajući Novu godinu istakao je da 2021. godina počinje kao i prethodna: u znaku solidarnosti, uz podsećanje na svom Fejsbuk profilu, da je na Kosovo stigao tradicionalni božićni konvoj francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” (@solidaritekosovo) za Srbe na Kosovu i Metohiji”.

“Naši francuski volonteri su sinoć, posle dugog dana deljenja humanitarne pomoći, dočekali Novu godinu sa Srbima iz Velike Hoče u Metohiji. Čujem da je atmosfera bila vesela i da je čuveno metohijsko vino bilo ukusno. Danas se konvoj nastavlja, deliće se koze, ovce, krave i naravno paketići za najmlađe. Srećna Nova godina dragi prijatelji.”

Francuski volonteri su prije par dana stigli bez problema na Kosovo, gde će u narednih nekoliko dana obići veliki broj ugroženih porodica i distribuirati pomoć vrednu 100.000 evra. Pretodnih dana su podelili paketiće za decu, školski pribor i novu garderobu, kao i mala krda koza, ovaca i krava porodicama koje se bave stočarstvom u kameničkom i novobrdskom kraju.

„U godini kada vas zadesi teška epidemiološka situacija, brojne administrativne poteškoće i konstantna neizvesnost, naša želja da u najtežim trenucima budemo sa srpskim narodom u enklavama mora da bude veća od svih prepreka. To je posebno važno kada znamo da izolacija sa kojom se suočava celi svet u jeku epidemije koronavirusa, već 20 godina, predstavlja bolnu svakodnevnicu za Srbe na Kosovu i Metohiji“, poručio je g. Gujon na svom Fejsbuk profilu  i zaključio: “Naše opredeljenje je da budemo sa tim hrabrim ljudima koji ne odustaju uprkos svemu. Ugledajući se na njih i na njihovu borbu, ni mi nećemo odustati.”