Бранка Бешевић Гајић

Бранка Бешевић Гајић: ,,За умјетност је потребна слобода које, нажалост, у овом времену карантина и изолација, нема“

Име: 14. 07.2020 Milojev dar Branka Basevic-Gajic; Опис: Бранка Бешевић Гајић Тип: audio/mpeg

Премијера играног филма “Милојев дар” инспирисаног подвигом јунака Милоја Николића одложена је до даљњег због ситуације изазване пандемијом корона вируса, казала је за Радио “Светигору“ наша вишеструко награђивана филмска редитељка Бранка Бешевић Гајић.

 

Почев од новембра 2018. године па све до априла 2019. године, филмска екипа снимала је на локацијама Доње Оровице, Љубовије, Врх поља, Крупња, на граници Србије и БИХ играни филм “Милојев дар” који је заснован на истинитим чињеницама, по сценарију Владимира Ђорђевића и у режији Бранке Бешевић Гајић.

Играни филм инспирисан је истинитим догађајем, ово је прича о подвижнику и јунаку Милоју Николићу. Радња је смештена у 1913. годину. Након рањавања капетана Радивоја Радосављевића у Другом балканском рату, једини начин да капетан преживи био је да се пресади парче туђе свеже коже.

Милоје иако је лежао у болници и сам рањен, сетивши се значаја и улоге својих војних старешина у тешким ратним тренуцима, када су нада и очи потчињених биле управљене на њих одлучио је да почини још веће јунаштво.

Филм је настао у продукцији МС-Филм Продуцтион

Писац и сценариста: Владимир Ђорђевић
Продуценти: Зарија Васић и Миле Станчић
Редитељ: Бранка Бешевић Гајић
Директор фотографије: Миле Станчић
Композитор: Милинко Ивановић
Монтажа: Невена Јовановић
Маска: Јелена Милић
Сниматељ звука: Душан Крсмановић

Улоге: Владимир Јоцовић, Иван Вучковић, Јелена Вукићевић, Марија Масал, Дејан Тончић, Бора Ненић, Никола Кнежевић, Радомирка Шарић, Драгослав Илић, Иван Ћирић, Зарија Васић, Владимир Ђорђевић, Стеван Здравић, Стеван Величковић, Тодор Трифуновић, Стојан Гајић, Зора Васиљевић, Баћко Букумировић, Александар Ђурђев, Ненад Тешмановић, Александра Илић, Милица Стефановић, Јана Васић, Јован Васић и други.

Дјеца на филму: Лука Кнежевић, Лена Станчић, Вук Гајић, Лазар и Сара Тешмановић. У току су преговори са дистрибутерским кућама из региона које су показале велики интерес.

Бранка Бешевић Гајић завршила је и рад на филму посвећеном манастиру Тумане о чему је говорила за слушаоце нашег Радија, осврћући се и на актуелну здравствену и политичку ситуацију у Србији.