Doksologija U Niksickom Sabornom Hramu

Mitropolit G. Antonije

Doksologija Mitrolitu Antoniju u Sabornom hramu u Nikšiću

Ime: 11.05.2018 NIKSIC DOKSOLOGIJA; Opis: Doksologija Mitrolitu Antoniju u Sabornom hramu u Nikšiću Tip: audio/mpeg

U četvrtak, 10. maja 2018, u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću služena je doksologija Njegovom visokopreosveštenstvu Mitropolitu borispoljskom i brovarskom G. Antoniju iz Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovskog patrijarhata.

Doksologija u Niksickom Sabornom Hramu

Doksologiju je služilo sveštenstvo Sabornog hrama, a prigodnim slovom dobrodošlice visokom i uvaženom gostu se obratio Njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije, na čiji je poziv, mitropolit Antonije došao da uzme učešća u proslavljanju praznika Svetog oca našeg Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

U susret prazniku Svetog Vasilija Ostroškog, po riječima Preosvećenog Vladika Joanikija, imamo veliku radost da nas, Duh Sveti i molitve Svetog Vasilija, sabiraju sa raznih strana u ovaj grad, kada nam dolaze dragi gosti, bolje rečeno, naša draga braća iz Rusije, iz Ukrajine. Ovog puta radost nam je svojim dolaskom pričinio Mitropolit borispoljski i brovarski Antonije Arhijerej Ukrajinske pravoslavne Crkve iz svetog grada Kijeva.

Mitropolit Antonije je zahvalio vladici Joanikiju na srdačnom pozivu prigodnom besjedom.

Poručio je da naša dva naroda objedinjuje pravoslavna vjera i mnogo toga kroz istoriju, naravno, teškoće, ali i radosti, koje je Bog, po Mitropolitovim, riječima, davao, daje i sada, i proteklih mnogih vjekova.