Doksologija U Niksickom Sabornom Hramu

Митрополит Г. Антоније

Доксологија Митролиту Антонију у Саборном храму у Никшићу

Име: 11.05.2018 NIKSIC DOKSOLOGIJA; Опис: Доксологија Митролиту Антонију у Саборном храму у Никшићу Тип: audio/mpeg

У четвртак, 10. маја 2018, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу служена је доксологија Његовом високопреосвештенству Митрополиту бориспољском и броварском Г. Антонију из Украјинске православне цркве Московског патријархата.

Doksologija u Niksickom Sabornom Hramu

Доксологију је служило свештенство Саборног храма, а пригодним словом добродошлице високом и уваженом госту се обратио Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, на чији је позив, митрополит Антоније дошао да узме учешћа у прослављању празника Светог оца нашег Василија Острошког Чудотворца.

У сусрет празнику Светог Василија Острошког, по ријечима Преосвећеног Владика Јоаникија, имамо велику радост да нас, Дух Свети и молитве Светог Василија, сабирају са разних страна у овај град, када нам долазе драги гости, боље речено, наша драга браћа из Русије, из Украјине. Овог пута радост нам је својим доласком причинио Митрополит бориспољски и броварски Антоније Архијереј Украјинске православне Цркве из светог града Кијева.

Митрополит Антоније је захвалио владици Јоаникију на срдачном позиву пригодном бесједом.

Поручио је да наша два народа обједињује православна вјера и много тога кроз историју, наравно, тешкоће, али и радости, које је Бог, по Митрополитовим, ријечима, давао, даје и сада, и протеклих многих вјекова.