Arhimandrit Danilo Bel

Игуман манастира Дајбабе Архимадрит Данило (Бел) позива да саборно прославимо празник Цвијети и Светог Симеона Дајбабског

Име: 31.03. 2018 o.Danilo Bel; Опис: Архимадрит Данило (Бел) позива да саборно прославимо празник Цвијети и Светог Симеона Дајбабског Тип: audio/mpeg

Отац Данило ( Бел) позива да се на Цвијети у недјељу 1.априла у 8:30 минута саберемо пред капијом Дајбабске Светиње да прославимо славни Христов Улазак у Јерусалим и празник Светог Симеона поред његових Светих Моштију у Дајбабској Светој обитељи.

На празник Лазареву суботу- Врбицу, у суботу 31. марта, Свету литургију у манастиру Успенија Пресвете Богородице на Дајбабској гори у Подгорици служио је Игуман ове Свете обитељи Архимандрит Данило (Бел). ОтацДанило је овом приликом служио помен на гробу некадашњег игумана манастира Дајбабе блаженог спомена оца Луке (Анића) за све упокојене монахе, ктиторе и приложнике ове Свете обитељи, а затим освештао врбове гранчице и преломио славски колач данашњих свечара.

Након Светог богослужења са оцем Данилом смо разговарали о томе како ће бити прослављен празник Цвијети у Дајбабској Светињи, који ове године пада на празник Светог Симеона Дајбабског чије се Свете мошти чувају у овој Светињи, о животу у манастиру и о његовом првом сусрету са моштима Светог Симеона и манастиром Дајбабе.