Arhimandrit Danilo Bel

Iguman manastira Dajbabe Arhimadrit Danilo (Bel) poziva da saborno proslavimo praznik Cvijeti i Svetog Simeona Dajbabskog

Ime: 31.03. 2018 o.Danilo Bel; Opis: Arhimadrit Danilo (Bel) poziva da saborno proslavimo praznik Cvijeti i Svetog Simeona Dajbabskog Tip: audio/mpeg

Otac Danilo ( Bel) poziva da se na Cvijeti u nedjelju 1.aprila u 8:30 minuta saberemo pred kapijom Dajbabske Svetinje da proslavimo slavni Hristov Ulazak u Jerusalim i praznik Svetog Simeona pored njegovih Svetih Moštiju u Dajbabskoj Svetoj obitelji.

Na praznik Lazarevu subotu- Vrbicu, u subotu 31. marta, Svetu liturgiju u manastiru Uspenija Presvete Bogorodice na Dajbabskoj gori u Podgorici služio je Iguman ove Svete obitelji Arhimandrit Danilo (Bel). OtacDanilo je ovom prilikom služio pomen na grobu nekadašnjeg igumana manastira Dajbabe blaženog spomena oca Luke (Anića) za sve upokojene monahe, ktitore i priložnike ove Svete obitelji, a zatim osveštao vrbove grančice i prelomio slavski kolač današnjih svečara.

Nakon Svetog bogosluženja sa ocem Danilom smo razgovarali o tome kako će biti proslavljen praznik Cvijeti u Dajbabskoj Svetinji, koji ove godine pada na praznik Svetog Simeona Dajbabskog čije se Svete mošti čuvaju u ovoj Svetinji, o životu u manastiru i o njegovom prvom susretu sa moštima Svetog Simeona i manastirom Dajbabe.