4

Митрополит Амфилохије у Дољанима служио Свету Литургију и четрдесетодневни помен Оливеру Ивановићу

Име: 24.02. 2018 POMEN OLIVERU IVANOVICU MITROPOLIT DOLJANI; Опис: Светa Литургијa и четрдесетодневни помен Оливеру Ивановићу Тип: audio/mpeg

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је на Теодорову суботу, 24. фебруара, уз саслужење свештенства Свету архијерејску Литургију у цркви Светог архангела Михаила у Дољанима код Подгорице.

Након прочитаног зачала из Светог Јеванђеља Високопреосвећени Митрополит Амфилохије се сабраном вјерном народу обратио ријечима литургијске проповиједи, на крају које је орденом златног лика Светог Петра другог ловћенског тајновидца одликовао Данимира и Веру Стевановић из Осредака, који су се, родивши шесторо дјеце, потрудили да испуне Божију заповијест Рађајте се и множите се, напуните земљу и владајте њоме.

Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије је након Свете Литургије служио четрдесетодневни помен Оливеру Ивановићу, једном од политичких лидера косовско-метохијских Срба, који је недавно убијен у атентату у Косовској Митровици.

Зли, безбожни дух Јулијана Апостате, богоубилачки и братобилачки дух убио је и Оливера Ивановића, коме служимо помен на овом мјесту гдје су се родили и сахрањени његови преци“-казао је, између осталог, Митрополит Амфилохије у бесједи.

 

БЕСЈЕДА ДРАГИШЕ ИВАНОВИЋА НА ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНОМ ПОМЕНУ ОЛИВЕРУ ИВАНОВИЋУ У ДОЉАНИМА

Бесједа рођака покојног Оливера Ивановића Драгише Ивановића на четрдесетодневном помену Оливеру Ивановићу који је у суботу 24. фебруара у цркви Светог архангела Михаила у Дољанима у Подгорици служио Митрополит Амфилохије.