4

Mitropolit Amfilohije u Doljanima služio Svetu Liturgiju i četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću

Ime: 24.02. 2018 POMEN OLIVERU IVANOVICU MITROPOLIT DOLJANI; Opis: Sveta Liturgija i četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću Tip: audio/mpeg

Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je na Teodorovu subotu, 24. februara, uz sasluženje sveštenstva Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Doljanima kod Podgorice.

Nakon pročitanog začala iz Svetog Jevanđelja Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije se sabranom vjernom narodu obratio riječima liturgijske propovijedi, na kraju koje je ordenom zlatnog lika Svetog Petra drugog lovćenskog tajnovidca odlikovao Danimira i Veru Stevanović iz Osredaka, koji su se, rodivši šestoro djece, potrudili da ispune Božiju zapovijest Rađajte se i množite se, napunite zemlju i vladajte njome.

Visokopreosvećeni Mitropolit G. Amfilohije je nakon Svete Liturgije služio četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću, jednom od političkih lidera kosovsko-metohijskih Srba, koji je nedavno ubijen u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.

Zli, bezbožni duh Julijana Apostate, bogoubilački i bratobilački duh ubio je i Olivera Ivanovića, kome služimo pomen na ovom mjestu gdje su se rodili i sahranjeni njegovi preci“-kazao je, između ostalog, Mitropolit Amfilohije u besjedi.

 

BESJEDA DRAGIŠE IVANOVIĆA NA ČETRDESETODNEVNOM POMENU OLIVERU IVANOVIĆU U DOLJANIMA

Besjeda rođaka pokojnog Olivera Ivanovića Dragiše Ivanovića na četrdesetodnevnom pomenu Oliveru Ivanoviću koji je u subotu 24. februara u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Doljanima u Podgorici služio Mitropolit Amfilohije.