2

Na Žabljaku održana svečana Svetosavska akademija

Na Žabljaku je, u srijedu 31. januara 2018, u organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke i Crkvene opštine Žabljak, održana svečana Svetosavska akademija.

1

U sali žabljačkog Centra za kulturu, duhovno sabranje, kojem je prisustvovalo brojno sveštenstvo, monaštvo i veliki broj građana Žabljaka, među kojima i predsjednik Opštine Veselin Vukićević, pozdravio je protojerej Milivoje Jovović, paroh žabljački. On je prenio blagoslov Episkopa budimljansko-nikšićkog G. Joanikija, a u svom obraćanju ukazao na značaj za pravoslavlje prvog srpskog Arhiepiskopa,prosvetitelja i vaseljenskog svetitelja Svetog Save.

Svetosavsku besjedu održao je prof. dr. Savo Laušević.

U ime Crkvene opštine Žabljak, koji je domaćin i organizator akademije, govorio je Radoš Žugić, dok su u kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovali: crkveni hor Prepodobne mati Anastasije, etno grupa Sveti Evstatije, narodni guslar Isak Simićević, učenici škole „17. septembar“ iz Žabljaka,  a toplim i dugim aplauzom pozdravljen je nastup gostiju iz Rusije, Arhijerejskog hora Kemerovske mitropolije iz Sibira.