Ne Damo Crnu Goru

Ne damo Crnu Goru- Okrugli sto na temu „Ekonomski i finansijski izazovi Crne Gore“

Ime: 15.07.2020 Okrugli sto Ekonomski izazovi CG; Opis: Ekonomski i finansijski izazovi Crne Gore Tip: audio/mpeg

Nevladina organizacija „Ne damo Crnu Goru“ organizovala je danas okrugli sto na temu „Ekonomski i finansijski izazovi Crne Gore“ u hotelu CentreVille.

Na početku okruglog stola prisutnima se obratio Miloš Vulović koji je istakao da je Crna Gora odlučila da svoju monetarnu politiku preda drugome to jest stranima bankama a da je inicijalna kapisla bila prihvatanje njemačke marke 1999 godine tako da je mišljenja da centralna banka i Crna Gora nemaju snage da odgovore na ekonomske i finansijske izazove i da ćemo u narednom periodu vidjeti koliko neko vrijedi.

Drugi učesnik okruglog stola Miloš Vuković je kazao da je situacija u Crnoj Gori složena i da će oporavak privrede zavisiti od dva faktora: sposobnosti država i njenih privreda da apsorbuju veliku traumu koja se dogodila sa kovidom 19 i brzina prilagođavanja ekonomije na nove okolnosti naknadnog obuzdavanja virusa kojeg očekujemo naredne godine.

Mladen Bojanić je naglasio da se potvrdilo ono što se odavno kazalo a to je da ekonomija zavisi od ekonomista koliko i vrijeme od meteorologa što se danas potvrđuje i u Crnoj Gori.

Nakon uvodnog dijela okruglog stola uslijedila je interakcija sa prisutnim gostima.