Ne Damo Crnu Goru

Не дамо Црну Гору- Округли сто на тему „Економски и финансијски изазови Црне Горе“

Име: 15.07.2020 Okrugli sto Ekonomski izazovi CG; Опис: Економски и финансијски изазови Црне Горе Тип: audio/mpeg

Невладина организација „Не дамо Црну Гору“ организовала је данас округли сто на тему „Економски и финансијски изазови Црне Горе“ у хотелу CentreVille.

На почетку округлог стола присутнима се обратио Милош Вуловић који је истакао да је Црна Гора одлучила да своју монетарну политику преда другоме то јест странима банкама а да је иницијална каписла била прихватање њемачке марке 1999 године тако да је мишљења да централна банка и Црна Гора немају снаге да одговоре на економске и финансијске изазове и да ћемо у наредном периоду видјети колико неко вриједи.

Други учесник округлог стола Милош Вуковић је казао да је ситуација у Црној Гори сложена и да ће опоравак привреде зависити од два фактора: способности држава и њених привреда да апсорбују велику трауму која се догодила са ковидом 19 и брзина прилагођавања економије на нове околности накнадног обуздавања вируса којег очекујемо наредне године.

Младен Бојанић је нагласио да се потврдило оно што се одавно казало а то је да економија зависи од економиста колико и вријеме од метеоролога што се данас потврђује и у Црној Гори.

Након уводног дијела округлог стола услиједила је интеракција са присутним гостима.