Bogoslovija Prizren

Осма генерација обновљене Призренске Богословије завршила наставну годину

Име: 29. 05. 2019 otac Isidor Jagodic; Опис: Осма генерација обновљене Призренске Богословије завршила наставну годину Тип: audio/mpeg

Осма генерација обновљене Призренске Богословије завршила наставну годину
Отац Исидор (Јагодић): “Бог нас неће оставити а свако нека се запита каква ће дјела оставити иза себе”

Ученици осме генерације обновљене Призренске Богословије Светих Кирила и Методија 28. маја 2019. године су завршили наставну годину. Свету архијерејску литургију у саборном храму Светог великомученика Георгија служио је в.д. ректора Епископ рашко-призренски г. Теодосије. О томе како је протекла школска година, која је за нама, у Призренској Богословији и какви су планови за наредну школску годину, разговарали смо са јеромонахом Исидором ( Јагодићем) замјеником ректора Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену.

Отац Исидор је најавио и трећи албум Призренских Богословаца на коме би се нашле пјесме из Старе Србије. Призренска Богословија полако улази и у обиљежавање јубилеја 150 година од оснивања ове црквено-просветне установе, који ће бити прослављен за двије године, а исте 2021. године пада и још један јубилеј 10 година обновљеног рада Богословије. Отац Исидор додаје и да се моле Богу да Црква препозна у лику Светих оснивача и ктитора ове цркветно-просветне установе Симу Андрејевића Игуманова који и дан данас брине и храни Призренску Богословију, а осврнуо се и на актуелна дешавања у јужној српској покрајини.