Bogoslovija Prizren

Osma generacija obnovljene Prizrenske Bogoslovije završila nastavnu godinu

Ime: 29. 05. 2019 otac Isidor Jagodic; Opis: Osma generacija obnovljene Prizrenske Bogoslovije završila nastavnu godinu Tip: audio/mpeg

Osma generacija obnovljene Prizrenske Bogoslovije završila nastavnu godinu
Otac Isidor (Jagodić): “Bog nas neće ostaviti a svako neka se zapita kakva će djela ostaviti iza sebe”

Učenici osme generacije obnovljene Prizrenske Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija 28. maja 2019. godine su završili nastavnu godinu. Svetu arhijerejsku liturgiju u sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija služio je v.d. rektora Episkop raško-prizrenski g. Teodosije. O tome kako je protekla školska godina, koja je za nama, u Prizrenskoj Bogosloviji i kakvi su planovi za narednu školsku godinu, razgovarali smo sa jeromonahom Isidorom ( Jagodićem) zamjenikom rektora Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu.

Otac Isidor je najavio i treći album Prizrenskih Bogoslovaca na kome bi se našle pjesme iz Stare Srbije. Prizrenska Bogoslovija polako ulazi i u obilježavanje jubileja 150 godina od osnivanja ove crkveno-prosvetne ustanove, koji će biti proslavljen za dvije godine, a iste 2021. godine pada i još jedan jubilej 10 godina obnovljenog rada Bogoslovije. Otac Isidor dodaje i da se mole Bogu da Crkva prepozna u liku Svetih osnivača i ktitora ove crkvetno-prosvetne ustanove Simu Andrejevića Igumanova koji i dan danas brine i hrani Prizrensku Bogosloviju, a osvrnuo se i na aktuelna dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.