Otac Stojadin Pavlović

Otac Stojadin Pavlović povodom 40 godina svešteničke službe: Opet bih krenuo svešteničkim putem!

Ime: 19. 12. 2020 Otac Stojadin Pavlovic 40 godina sluzbe; Opis: Otac Stojadin Pavlović Tip: audio/mpeg

Povodom 40 godina svešteničke službe protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović govorio je za Radio Istočnik. Otac Stojadin za 40 godina službovanja, prošao je put od seoskog sveštenika u Gornjoj Trešnjici, Bačevcima, Paunama do paroha i namesnika valjevskog, da bi poslednjih 11 godina službovao u Beogradu gde je direktor Patrijaršijske upravne kancelarije i sveštenoslužitelj pri Hramu Svetog Save. 

Podigao je i obnovio više hramova, od kojih izdvajamo divčibarsku crkvu jer je to prva bogomolja u nekom turističkom mestu. Priredio je više publikacija, monografija, knjiga od kojih posebno mesto zauzimaju fotomonografija i dokumentarni film o desetogodišnjici patrijaraške službe blaženopočivšeg Patrijarha Irineja.

Realizovao je više radijskih i televizijskih emisija, napisao veliki broj članaka i kolumni, ali i osnovao prvu crkvenu televiziju u Srbiji. Kaže da su njegov život obeležili uspesi i neuspesi, ali i da bi opet krenuo svešteničkim putem. Energičan, delatan i pun ideja, želi da ga zdravlje posluži i da ume da prepozna opasnost i zlo.

Izvor: Radio Istočnik