1

Razgovor sa članovima udruženja „Čojstvo“ iz Berana

Ime: 03.02.2021 razgovor sa clanovima organizacije Cojstvo; Opis: Razgovor sa članovima udruženja „Čojstvo“ iz Berana Tip: audio/mpeg

U novembru prošle godine sa radom je počela organizacija “Čojstvo” iz Berana, koja je za veoma kratko vrijeme skrenula pažnju javnosti veoma uspješnim humanitarnim akcijama, kojima su pružili pomoć nekoliko socijalno ugroženih porodica u plavskom i beranskom kraju.

“Čojstvo” okuplja mlade ljude, koji žele da energiju i ljubav litija sačuvaju i usmjere na svoje bližnje, one koji su stanju potrebe za pomoći.

4

Plemenite i čovjekoljubive namjere ove organizacije prepoznalo je sveštenstvo beranskog namjesništva, kao i nadležni Episkop, vladika budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske G. Joanikije, koji je blagoslovio njihove dalje aktivnosti uz obećanje da će Eparhija podržavati rad organizacije u budućem periodu.

O dosadašnjim i akcijama koje planiraju u narednom periodu za Radio „Svetigoru“ govore: Vladan Džiknić, predsjednik i Milosav Vukićević, član organizacije „Čojstvo“ iz Berana.

Sa njima je razgovarala Senka Čolović Šumić.