mijajlo-backovic

Свештеник Мијајло Бацковић говори о састанку са руководством општине Херцег Нови, раду са омладином, обнови Манастира Михољска превлака и припремама за Божић

Свештеник Мијајло Бацковић грбаљски парох предсједник Братства православне омладине Црне Горе састао се 27. децембра 2017. године са предсједником општине Херцег Нови Стеваном Катићем и потпредсједником Милошем Коњевићем и њиховим сарадницима. Разговарало се о раду са младима и обнови манастира Михољска Превлака. Отац Мијајло је истакао да унапређење рада са младима зависи од нивоа сарадње институција.

Руководство општине Херцег Нови одржало састанак са предсједником Братства православне омладине „Државни органи и Црква на овом пољу морају сарађивати како би ова заједничка борба за здраву омладину била ефикаснија”, поручио је отац Мијајло.

Тема разговора била је и актуелна обнова манастира Михољска Превлака, првог сједишта зетских епископа.

Учесници разговора су се сложили да је обнова ове древне светиње, култног мјеста хришћана већ од трећег вијека, веома значајан пројекат за Боку Которску и Црну Гору који требају подржати и бокељске општине.

О свему овоме, као и о припремама за радосни празник Рођења Богомладенца Христа Божић разговарали смо са оцем Мијајлом Бацковићем