mijajlo-backovic

Sveštenik Mijajlo Backović govori o sastanku sa rukovodstvom opštine Herceg Novi, radu sa omladinom, obnovi Manastira Miholjska prevlaka i pripremama za Božić

Sveštenik Mijajlo Backović grbaljski paroh predsjednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore sastao se 27. decembra 2017. godine sa predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i potpredsjednikom Milošem Konjevićemi njihovim saradnicima. Razgovaralo se o radu sa mladima i obnovi manastira Miholjska Prevlaka. Otac Mijajlo je istakao da unapređenje rada sa mladima zavisi od nivoa saradnje institucija.

Rukovodstvo opštine Herceg Novi održalo sastanak sa predsjednikom Bratstva pravoslavne omladine „Državni organi i Crkva na ovom polju moraju sarađivati kako bi ova zajednička borba za zdravu omladinu bila efikasnija”, poručio je otac Mijajlo.

Tema razgovora bila je i aktuelna obnova manastira Miholjska Prevlaka, prvog sjedišta zetskih episkopa.

Učesnici razgovora su se složili da je obnova ove drevne svetinje, kultnog mjesta hrišćana već od trećeg vijeka, veoma značajan projekat za Boku Kotorsku i Crnu Goru koji trebaju podržati i bokeljske opštine.

O svemu ovome, kao i o pripremama za radosni praznik Rođenja Bogomladenca Hrista Božić razgovarali smo sa ocem Mijajlom Backovićem