6

Светиња брака у радости Христовог Васкрсења

Име: Svetinja braka u radosti Hristovog vaskrsenja; Опис: "Svetinja braka u radosti Hristovog vaskrsenja". Тип: audio/mpeg

Поводом црквеног вјенчања Радослава-Рада Тамбурића и Јелене Тамбурић

6У радости Христовог васкрсења, на Томину недељу, 5. маја 2019. године, на празник Преподобног Теодора Сикеота и Светог Свештеномученика Платона Бањалучког у Свету јајну брака, ступили су Радослав-Раде Тамбурић и Јелена Тамбурић из Бечића.

На вјенчању су Раду и Јелени кумовали г. Аполон Мишченко, професор Цетињске богословије и г. Љиљана Калађурђевић.

Црквено вјенчање у манастиру Прасквица служили су протојереј мр Арсеније Радовић и протојереј Петар Церовић. За пјевницом су пјевали ђакон Павле Љешковић и Александар Вујовић.

9После светог чина, младенцима је прво честитао о. Арсеније Радовић, а потом и игуман манастира Прасквица архимандрит Димитрије Лакић.

У току свечаног ручка све присутне прво је поздравио младожења Раде Тамбурић, затим ђакон Павле Љешковић. После њих говорили су Аполон Мишченко, Љиљана Калађурђевић и млада Јелена Тамбурић.

Нека васкршњи благослов Господњи и молитве Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, прати младенце, њиховог сина, ћерку, зета и снаху и унука, кумове, родбину на многаја и благаја љета.

Александар Вујовић

Тонска обрада Срећко Радовић
Продукција Радио Светигора, мај 2019. године.