6

Svetinja braka u radosti Hristovog Vaskrsenja

Ime: Svetinja braka u radosti Hristovog vaskrsenja; Opis: "Svetinja braka u radosti Hristovog vaskrsenja". Tip: audio/mpeg

Povodom crkvenog vjenčanja Radoslava-Rada Tamburića i Jelene Tamburić

6U radosti Hristovog vaskrsenja, na Tominu nedelju, 5. maja 2019. godine, na praznik Prepodobnog Teodora Sikeota i Svetog Sveštenomučenika Platona Banjalučkog u Svetu jajnu braka, stupili su Radoslav-Rade Tamburić i Jelena Tamburić iz Bečića.

Na vjenčanju su Radu i Jeleni kumovali g. Apolon Miščenko, profesor Cetinjske bogoslovije i g. Ljiljana Kalađurđević.

Crkveno vjenčanje u manastiru Praskvica služili su protojerej mr Arsenije Radović i protojerej Petar Cerović. Za pjevnicom su pjevali đakon Pavle Lješković i Aleksandar Vujović.

9Posle svetog čina, mladencima je prvo čestitao o. Arsenije Radović, a potom i iguman manastira Praskvica arhimandrit Dimitrije Lakić.

U toku svečanog ručka sve prisutne prvo je pozdravio mladoženja Rade Tamburić, zatim đakon Pavle Lješković. Posle njih govorili su Apolon Miščenko, Ljiljana Kalađurđević i mlada Jelena Tamburić.

Neka vaskršnji blagoslov Gospodnji i molitve Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca, prati mladence, njihovog sina, ćerku, zeta i snahu i unuka, kumove, rodbinu na mnogaja i blagaja ljeta.

Aleksandar Vujović

Tonska obrada Srećko Radović
Produkcija Radio Svetigora, maj 2019. godine.