Vece Posveceno Ocu Lazaru Ostroskom

Вече сјећања на великог духовника оца Лазара Острошког

Име: 11.05. 2018 PROMOCIJA KNJIGE O OCU LAZARU DANI SVETOG VASILIJA; Опис: Вече сјећања на великог духовника оца Лазара Острошког Тип: audio/mpeg

У оквиру „Дана Светог Василија Острошког“, у сриједу 9. маја 2018, у Парохијском дому у Никшићу, одржана је промоција књиге „Положи наду на Господа – Духовна поетика оца Лазара Острошког“. 

Књига „Положи наду на Господа – Духова поетика оца Лазара Острошког“, чији аутор је монахиња Јелена (Станишић), Игуманија Манастира Ћелија Пиперска, доживјела је треће измијењено издање. Књига сабира бројна свједочанства људи који су познавали оца Лазара, који су се код њега исповједали, садржи фото-албум из живота великог духовника и острошког Игумана, писма која је архимандрит Лазарслао својој сестричини, те пјесме посвећене оцу Лазару

Промоцији, којој је присуствовала бројна публика, свештенство и монаштво из  више манастира у Црној Гори, претходила је пројекција документарног филма о оцу Лазару, чији је аутор Радослав Т. Станишић.

О оцу Лазару и књизи „Положи наду на Господа – Духовна поетика оца Лазара Острошког“ говорили су: протосинђел Сергије Рекић, настојатељ манастира Острог, протосинђел Климент Бољевић, настојатељ манастира Прасквица, проф. Нела Дабановић, једно од духовних чада из гнијезда које је отац Лазар свијао у манастиру Острогу и протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

Током вечери читани су одломци из промовисане књиге, а публика је топлим аплаузом поздравила наступсоло пјевачицеТијана Блечић, коју је уз гитару пратио проф. Слободан Богдановић.