Vece Posveceno Ocu Lazaru Ostroskom

Veče sjećanja na velikog duhovnika oca Lazara Ostroškog

Ime: 11.05. 2018 PROMOCIJA KNJIGE O OCU LAZARU DANI SVETOG VASILIJA; Opis: Veče sjećanja na velikog duhovnika oca Lazara Ostroškog Tip: audio/mpeg

U okviru „Dana Svetog Vasilija Ostroškog“, u srijedu 9. maja 2018, u Parohijskom domu u Nikšiću, održana je promocija knjige „Položi nadu na Gospoda – Duhovna poetika oca Lazara Ostroškog“. 

Knjiga „Položi nadu na Gospoda – Duhova poetika oca Lazara Ostroškog“, čiji autor je monahinja Jelena (Stanišić), Igumanija Manastira Ćelija Piperska, doživjela je treće izmijenjeno izdanje. Knjiga sabira brojna svjedočanstva ljudi koji su poznavali oca Lazara, koji su se kod njega ispovjedali, sadrži foto-album iz života velikog duhovnika i ostroškog Igumana, pisma koja je arhimandrit Lazarslao svojoj sestričini, te pjesme posvećene ocu Lazaru

Promociji, kojoj je prisustvovala brojna publika, sveštenstvo i monaštvo iz  više manastira u Crnoj Gori, prethodila je projekcija dokumentarnog filma o ocu Lazaru, čiji je autor Radoslav T. Stanišić.

O ocu Lazaru i knjizi „Položi nadu na Gospoda – Duhovna poetika oca Lazara Ostroškog“ govorili su: protosinđel Sergije Rekić, nastojatelj manastira Ostrog, protosinđel Kliment Boljević, nastojatelj manastira Praskvica, prof. Nela Dabanović, jedno od duhovnih čada iz gnijezda koje je otac Lazar svijao u manastiru Ostrogu i protojerej Slobodan Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki.

Tokom večeri čitani su odlomci iz promovisane knjige, a publika je toplim aplauzom pozdravila nastupsolo pjevačiceTijana Blečić, koju je uz gitaru pratio prof. Slobodan Bogdanović.