20180411 191344

Књига „Ухваћени у вршењу својих права“ Владимира Лепосавића промовисана у Никшићу

Име: 16.04.2018. Promocije knjige Vladimira Leposavica u Niksicu; Опис: "16.04.2018._ Promocije_knjige_Vladimira_Leposavica_u_Niksicu". Тип: audio/mpeg

У Словенском културном центру у Никшићу, у сриједу 11. априла 2018, представљена је књига „Ухваћени у вршењу својих права“ аутора др Владимира Лепосавића.

Др Владимир Лепосавић је рођен је у Бару. Дипломирао је 2008. године на Правном факултету Универзитета у Београду. Троструки је добитник награде Универзитета у Београду за стручне радове из области правних и економских наука.

Стипендиста је Фондације Роберт Шуман и добитник престижне Фулбрајтове награде за остварене изванредне академске и професионалне резултате. Специјализирао је у области међународних људских права на Правном факултету у Вашингтону, а докторирао на теми међународне заштите мањина 2016. године, на Правном факултету Универзитета у Београду.

Аутор је двије монографије и више научних студија и чланака из области међудржавног права и међународних људских права.

О књизи„Ухваћени у вршењу својих права“, на промоцији у Никшићу, говорили су: Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, доц. др Душан Крцуновић, доц. др Будимир Алексић и аутор.

Промоцију је организовала Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, која је са ИК „Јасен“ издавач овог дјела. Програм је водио мр Милорад Дурутовић.