20180411 191344

Knjiga „Uhvaćeni u vršenju svojih prava“ Vladimira Leposavića promovisana u Nikšiću

Ime: 16.04.2018. Promocije knjige Vladimira Leposavica u Niksicu; Opis: "16.04.2018._ Promocije_knjige_Vladimira_Leposavica_u_Niksicu". Tip: audio/mpeg

U Slovenskom kulturnom centru u Nikšiću, u srijedu 11. aprila 2018, predstavljena je knjiga „Uhvaćeni u vršenju svojih prava“ autora dr Vladimira Leposavića.

Dr Vladimir Leposavić je rođen je u Baru. Diplomirao je 2008. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trostruki je dobitnik nagrade Univerziteta u Beogradu za stručne radove iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka.

Stipendista je Fondacije Robert Šuman i dobitnik prestižne Fulbrajtove nagrade za ostvarene izvanredne akademske i profesionalne rezultate. Specijalizirao je u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao na temi međunarodne zaštite manjina 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je dvije monografije i više naučnih studija i članaka iz oblasti međudržavnog prava i međunarodnih ljudskih prava.

O knjizi„Uhvaćeni u vršenju svojih prava“, na promociji u Nikšiću, govorili su: Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije, doc. dr Dušan Krcunović, doc. dr Budimir Aleksić i autor.

Promociju je organizovala Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, koja je sa IK „Jasen“ izdavač ovog djela. Program je vodio mr Milorad Durutović.