Otac Milutin Timotijevic

Protojerej-stavrofor Milutin Timotijević

Sa Protojerejem-stavroforom Milutinom Timotijevićem razgovarali smo povodom 19. godišnjice NATO agresije na SRJ

Ime: 23.03. 2018 o.Milutin Timotijevic NATO AGRESIJA; Opis: Sa ocem Milutinom Timotijevićem razgovarali smo povodom 19. godišnjice NATO agresije na SRJ Tip: audio/mpeg

Povodom 19. godišnjice NATO agresije na SRJ razgovarali smo sa rektorom Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija u Nišu Protojerejem-stavroforom Milutinom Timotijevićem.

Otac Milutin govori o stradanju kosmetskih svetinja i Prizrenske bogoslovije na čijem je tada bio čelu, stradanju našeg naroda, sveštenstva i monaštva na raspetom Kosovu i Metohiji. On kaže da je Prizrenska Bogoslovija tada uspjela sa sačuva svoju biblioteku,  pamćenje i svoj kontinuitet.

,,Glava mučenički stradalog oca Haritona još nije pronađena, i ona je mučenička kao i glava Svetog Jovana Krstitelja i Svetog Jovana Vladimira. Nisu pronađene ni kosti oca Stefana za koga kažu da je bačen u bunar. U Bogu su oni živi i Gospod će otkriti njihove kosti, jer kosti pravednika ne mogu propasti. Oni se pred prestolom Božjim mole za naš stradalni srpski narod“- kaže otac Milutin.

Sjećajući se dana NATO agresije otac Milutin kaže da je muka bila još veća zbog osjećaja da nismo zaslužili takav tretman od naših nekadašnjih prijatelja