Manastir Moraca

U manastiru Morača održana sjednica Eparhijskog savjeta i EUO Mitropolije crnogorsko-primorske. Svetu liturgiju služio Mitropolit Amfilohije

Ime: 17.03.2018 MITROPOLIT MORACA; Opis: U manastiru Morača održana sjednica Eparhijskog savjeta i EUO Mitropolije crnogorsko-primorske Tip: audio/mpeg

Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko-primorski G. Amfilohije služio je u subotu 17. marta 2018. godine Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Morača. Nakon Svetog Bogosluženja održana je sjednica Eparhijskog savjeta i Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske.

U besjedi, kojom se sabranima obratio na kraju Svetog Bogosluženja, Viokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije se osvrnuo na 14. godišnjicu martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji koju obilježavamo danas.

On je kazao da kosovskometohijska tragedija i raspeće traje već više od 600 godina i nastavlja se i danas.

,,Ne zna se šta je bilo teže za kosmetski narod i svetinje, ili ono petovjekovno tursko ropstvo i okupacija, ili ono vrijeme drugog svjetskog rata, ili ovo poslednje stradanje koje je započelo još 1941. godine, pa produženo za vrijeme bezbožne titoističke vlasti koja je i posijala to opako i otrovno sjeme bezbožništva na Kosovu i Metohiji“- rekao je Mitropolit G. Amfilohije.