1

У Никшићу ће бити одржане годишње свечаности и помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу

Име: 01.03.2018 konferencija za novinare povodom godisnjih svecanosti Udruzenja Banjana i Rudina; Опис: Конференција за новинаре Тип: audio/mpeg

У Никшићу ће, током предстојећег викенда, бити одржане годишње свечаности и помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу. Тим поводом, у четвртак 1. марта 2018, представници Удружења Бањана и Рудина: проф. Веселин Матовић и књижевник Милутин Мићовић, одржали су конференцију за новинаре на којој је било ријечи о садржају програма поменутог догађаја.

Годишње свечаности Удружења Бањана и Рудина „Владика Сава Косановић“ почеће у суботу 3. марта, промоцијом новог – трећег броја Љетописа Бањана и Рудина, која ће се одржати у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу. Сјутра дан, у недјељу, 4. марта, са почетком у 9 часова, у никшићкој Саборној цркви Светог Василија Острошког, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служиће са свештенством Свету Архијерејску Литургију, а потом обавити годишњи помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу, чији земни остаци почивају устаром градском гробљу у Никшићу.

Након тога, у 12 часова у Црквено-народном дому биће одржана редовна годишња скупштина Удружења Бањана и Рудина “Владика хаџи Сава Косановић”, најавили су представницима медија Веселин Матовић и Милутин Мићовић.