1

U Nikšiću će biti održane godišnje svečanosti i pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću

Ime: 01.03.2018 konferencija za novinare povodom godisnjih svecanosti Udruzenja Banjana i Rudina; Opis: Konferencija za novinare Tip: audio/mpeg

U Nikšiću će, tokom predstojećeg vikenda, biti održane godišnje svečanosti i pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću. Tim povodom, u četvrtak 1. marta 2018, predstavnici Udruženja Banjana i Rudina: prof. Veselin Matović i književnik Milutin Mićović, održali su konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o sadržaju programa pomenutog događaja.

Godišnje svečanosti Udruženja Banjana i Rudina „Vladika Sava Kosanović“ počeće u subotu 3. marta, promocijom novog – trećeg broja Ljetopisa Banjana i Rudina, koja će se održati u Crkveno-narodnom domu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Sjutra dan, u nedjelju, 4. marta, sa početkom u 9 časova, u nikšićkoj Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služiće sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Liturgiju, a potom obaviti godišnji pomen Mitropolitu hadži Savi Kosanoviću, čiji zemni ostaci počivaju ustarom gradskom groblju u Nikšiću.

Nakon toga, u 12 časova u Crkveno-narodnom domu biće održana redovna godišnja skupština Udruženja Banjana i Rudina “Vladika hadži Sava Kosanović”, najavili su predstavnicima medija Veselin Matović i Milutin Mićović.